Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

Nieuwe Programmasecretaris Datastandaarden SIKB

Harmen Willemse (44) is per 1 januari 2023 aangesteld als nieuwe Programmasecretaris Datastandaarden SIKB. De komende maanden zal de huidige Programmasecretaris Roeland Heuff zijn werkzaamheden overdragen.

De Programmasecretaris Datastandaarden werkt aan alles wat er komt kijken bij het beheer en de verdere doorontwikkeling van de datastandaarden SIKB0101 en SIKB0102 en borgt dat dit verloopt volgens een transparant en goed geborgd proces.
Harmen Willemse heeft in zijn elfjarig dienstverband bij NEN veel ervaring opgedaan met normalisatie en schemabeheer in diverse sectoren. Daarnaast heeft hij een achtergrond in de ICT. Sinds januari 2022 werkt hij als zelfstandige op het gebied van stakeholder management, normalisatie en schemabeheer.

Roeland Heuff zal zich gaan richten op het ontwikkelen en beheer van de BRO-standaarden voor de milieukwaliteit van de bodem, waar SIKB de komende jaren een aanzienlijke taak in krijgt. Bovendien is het na ruim 20 jaar een mooi moment om het stokje over te dragen.


Harmen Willemse – eigen foto