Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

Ongekende mogelijkheden

"Ongekende mogelijkheden", daarvan spreekt het kennismanifest bodem. SIKB, SKB en Bodem+, verenigd in het expertisenetwerk bodem en ondergrond, hebben kennisontwikkelaars en bodemwetenschappers gevraagd wat bijdragen zijn die de bodem aan onze goede leefomgeving levert.

"Ongekende mogelijkheden", daarvan spreekt het kennismanifest bodem. SIKB, SKB en Bodem+, verenigd in het expertisenetwerk bodem en ondergrond, hebben kennisontwikkelaars en bodemwetenschappers gevraagd wat bijdragen zijn die de bodem aan onze goede leefomgeving levert. Het levert een verrassend manifest op.
Het kennismanifest is door Annemarie van Wezel (KWR) namens de kenniswereld aangeboden aan demissionair staatssecretaris Joop Atmsa (CDA) tijdens het TerrAgenda symposium op 12 oktober.
"Een bodem die inspireert en motiveert en daarom het beschermen waard is". In het kennismanifest is de betekenis van de bodem weergegeven voor verschillende thema's (klimaatverandering, milieu en gezondheid, verstedelijking, de verrassende bodem, energievoorziening, voedselproductie, natuur en landschap en governance).
U kunt het kennismanifest hier downloaden. Laat uzelf inspireren.