Kennis van kwaliteit in bodem en archeologie

SIKB-richtlijn handmatige baggervolumebepalingen toepassen via RAW-systematiek

SIKB ontwikkelt een richtlijn voor het voorbereiden van handmatige baggervolumebepalingen

SIKB ontwikkelt een richtlijn voor het voorbereiden van handmatige baggervolumebepalingen, zie ook. Daarnaast is in augustus 2011 de CROW-werkgroep 'Kleinschalig Baggerwerk in RAW' gevormd en aan de slag gegaan. Binnen de RAW-systematiek ontbreekt het tot op heden aan een volledig en herkenbaar onderdeel voor het beschrijven van (kleinschalig) baggerwerk. Doel van de werkgroep is daarom te komen tot een herkenbaar, volledig en aan de stand der techniek aangepast (deel)hoofdstuk voor baggerwerk binnen de RAW-systematiek. Hiermee zal de eenduidigheid binnen RAW-baggerbestekken op de markt verbeteren.
De werkgroep is ook voornemens bij passages over handmatige peilwerkzaamheden in het nieuwe (deel)hoofdstuk, te verwijzen naar de toekomstige SIKB-richtlijn voor handmatige baggervolumebepalingen, wat de uniformiteit in de voorbereiding en uitvoering van handmatige peilwerkzaamheden zal bevorderen.
U kunt de CROW-werkgroep helpen door RAW-bestekken van baggerwerkzaamheden (bijvoorbeeld in pdf- of rsu-formaat) voor 15 oktober 2011 te e-mailen naar huisman@crow.nl. Uw inbreng wordt meegenomen bij het opstellen van het (deel)hoofdstuk voor baggerwerk in de RAW-systematiek.
Meer informatie: Guido.ritskes@sikb.nl.